YOL-İŞ SENDİKASI VE ÇASGEM'İN ORTAKLAŞA YÜRÜTTÜĞÜ EĞİTİMLER BAŞLADI

YOL-İŞ Sendikası'nın yürüttüğü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) paydaş olduğu "Güvenli, Huzurlu ve Verimli Çalışma Bilinci Oluşturma Eğitim Projesi"nin 1. grup eğitimleri 1-2 Haziran 2015 tarihlerinde Mersin Kapızlı Sosyal Tesislerinde başladı.

YOL-İŞ Sendikası Genel Başkanı Sayın Ramazan AĞAR,  Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri ile 10 şubenin Şube Başkanları, Yönetim, Denetleme, Disiplin Kurulu Üyeleri, Baş Temsilci, Temsilciler ile İSG Kurulu Üyeleri olmak üzere 300 kişi katılım sağlamıştır.

Program açılışını YOL-İŞ Sendikası Genel Eğitim Sekreteri Sayın Ahmet KILIÇ program tanıtımı ile eğitimler hakkında bilgiler verdikten sonra Saygı Duruşu ve ardından İstiklal Marşının okunması ile programa geçildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) Temsilcisi Eğitimci Uzman Sayın İsmail AKGÜN ise, "Çalışma hayatı ve Sosyal Güvenlik alanında ÇASGEM'in yaptığı çalışmaların yanı sıra sendikalarla da işbirliği yaparak  çalışma hayatına katkıda bulunmaya devam etmektedir." dedi.

Ardından YOL-İŞ Sendikası Genel Başkanı Sayın Ramazan AĞAR tarafından, "Bu dönem eğitim çalışmalarımızın ÇASGEM ve Temsilcisi İsmail AKGÜN'ün de katılımıyla ortaklaşa yürütmekten memnuniyetini belirterek konuşmasına devam etti. Sendikamızın birliği, bütünlüğü, huzur ve kardeşlik ortamı, önemli sendikal başarıların elde edilmesini sağlamaktadır. 30 Nisan 2015 tarihinde 10 bini aşkın üyemiz, eşleri ve çocukları ile Başbakanımız Sayın Ahmet DAVUTOĞLU'nun da katılımıyla 6.417 taşeron işçisine kadro verilmesini büyük bir coşku ile karşıladılar. Bu kazanım Türkiye YOL-İŞ Sendikası'nın izlediği ağırbaşlı ve sorumlu sendikal mücadelenin sonucudur.

30 Mayıs 2015 tarihinde konfederasyonumuz TÜRK-İŞ önderliğinde sürdürülen kamu kesimi Toplu İş Sözleşmeleri de tarihinin en parlak kazanımlarından biri olarak sonuçlanmıştır.

Çok yararlı olacağına emin olduğum bu projenin gerçekleşmesine katkısı olan ÇASGEM Eğitim Uzmanı Sayın İsmail AKGÜN, YOL-İŞ Genel Eğitim Sekreteri Sayın Ahmet KILIÇ, Eğitim Müdürü Sayın Hasan AKTAŞ ve çalışma arkadaşları ile tesiste görev yapan tüm arkadaşlarıma, eğitmenlerimize ve eğitimlerimize katılım sağlayan tüm mensuplarımıza yürekten teşekkür ediyorum.

Eğitimler 2 gün ve 12 saat olarak gerçekleştirilmiş olup İSG konularında A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanları  Kadir TOMAS, Şeyhmus EKTİRİCİ, YOL-İŞ Eğitim Uzmanı Özcan KARABULUT, Sosyal Güvenlik konusu Okan Güray BÜLBÜL, Mobbing ve Mücadele Yöntemleri Mobbing Eğitim Uzmanı İsmail AKGÜN ve Sendikacılık konusu ise Hasan AKTAŞ tarafından büyük bir beğeni ile sunulmuştur.

1.JPG2.JPG3.JPG4.JPG
4-1.jpg5.JPG6.JPG7.JPG